Wednesday, January 12, 2011

Loogika on siin miinustes

Eile, 13.jaanuar oli suurepärane päevitamise ilm. Nautisime oma mõnusal katusel bassu ääres päikest. Päikeseloojangu ajaks läksime Kata Noi randa, et ilusaid pilte teha. Halb üllatus oli aga see, et meie pamp on jätkuvalt halvas tujus. Peale haigust on ta väga kapriisne ja jonnakas. See-eest söögiisu on nagu hundil. Ta kühveldab iga 1,5 tunni tagant suure kausitäie ködi alla. Teeb vist kõik söömata jäänud korrad tagasi. Vähemalt on terve nüüd.

Rannas polnud härra nõus oma jalgu liivaseks tegema. Väga ilusa peene liivaga rand on ja nii hilja polnud liiv kindlasti ka kuum enam päikesest. Poja tõstis oma jalad peaaegu kõrva taha, kui Tom teda liiva peale seisma panna üritas. Kõike saatis muidugi kõrvulukustav kisaorkester. Meri talle ammugi ei meeldinud. Vee sõber ta suur pole. Bassuga harjus ära lõpuks, lausa ise ronib sisse.

Hambad ristis kannatasime seda jonni ja käisime kordamööda jooksuga ennast merre kastmas. Meri oli imeliselt helesinine ja löbipaistev ning tohutult soe. Siia oleks tahtnud jäädagi! Vägevad suured lained pakkusid lõbu ja rahvas üritas neist igakord üle hüpata plärtsatades rõõmsalt kõhuli vette.

Pakkisime oma jonnipunni kiirelt kokku ja seadsime sammud tagasi auto poole, et toiduvarusid täiendama minna. Kuna ka bensuvaru hakkas lõppema, sõitsime esmalt bensukasse, mis oli puupüsti rahvast täis. Otsustasime sõita Patongi poole, et no küll neid bensukaid veel tuleb. Mida aga polnud, oli bensukas. Neid väikeseid kioskeid, kus klaaspudelis bensu müüdi, oli igal nurgal, aga auto tankimisega on siin küll keeruline. Patongis tiirutasime üsna lootusetult vist pea 2 tundi. Kõik kohalikud juhatasid eri kohta. Lõpuks leidsin autost eelmise rentniku kaardi ja selle abil jõudsime ka Patongi ainukese bensukaini. Liiklus on ikka imeline Taimaal, kõik sõidavad ühes sõbralikus puntras, osadel tänavatel vasakpoolselt, teistel tänavatel jällegi parempoolselt. Uskumatu segadus. Tomil on alati külm higi otsa ees, kui sõidab.

Liiklus on siin nii kuidas jumal juhatab, bensukaid otsi tikutulega taga ja üldse on kõik pea peale keeratud. Loogilisi asju, mis on Euroopas igal sammul kättesaadavad, siit otsida ei maksa.

No comments:

Post a Comment